Vrši se priprema i obradu namirnica prema definisanim dnevnim potrebama, po nalogu Šefa kuhinje, narudžbenicama gostiju, te u skladu sa uputama dostavljenim od strane nadređenog,
Za pripremu jela koristie se isključivo kvalitetne, ispravne i svježe namirnice,
Vrše se svi poslove koji se odnose na održavanje i rad u kuhinji,
Vrši se ručno i mašinsko pranje suđa i escajga,
Vodi se računa o higijeni opreme, uređaja i prostorije za pranje suđa te ostalih prostorija koje su joj dodijeljene od strane Voditelja poslovnice i Šefa kuhinje (prostorija za odmor osoblja, skladišta materijala itd.),
Vodi se evidencija čišćenja opreme i prostorija na osnovu dnevnog i periodičnog plana čišćenja,
Vodi se računa o potrošnji sredstava za higijenu te o tome obavještava Voditelja poslovne jedinice,
Održava se higijena toaleta za goste i toaleta za osoblje,
Pomaže prilikom prijema i skladištenja potrošnih materijala i sirovina,
Po potrebi pomaže sa inventurama sirovina i potrošnih materijala,
Obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.
Uslovi:
SSS/VŠS-IV/VI
1 godina iskustva
Iskustvo u pripremi raznih vrsta jela prema recepturama i normativima.